Примери од игри во Scratch - дел 2

Во Скреч можете да ја пуштите фантазијата колку што сакате. И, на пример, да направите игра со роботи и чудовишта кои се борат во вселената. Изгледајте го туторијалот за една ваква игра на Ивана Попеска, студентка на ФИНКИ.


Оние што сакаат да патуваат во вселената, можат да го направат тоа во Скреч и да смислат секакви предизвици за по пат. Александар Манов, студент на ФИНКИ, ќе ви покаже како со пукање да правите пат меѓу големите летечки камења.


Како да направиш игра во Скреч што можеш да ја играш заедно со другарите? Еве пример од Стефан Ѓорѓиевски, студент на ФИНКИ, кој направи туторијал за неговата игра за тркање со автомобили.


Ако веќе се заигра со правење игри во Скреч, еве еден туторијал во два дела за понапредни мали програмери. 🙂 Дејан Серафимовски, студент на ФИНКИ, објаснува како ја направил неговата игра со лавиринт.Ако кошарката е твоја игра, тогаш ова е видео за тебе! Бојан Димитровски, студент на ФИНКИ, ќе ти покаже како да испрограмираш игра во Скреч со која ќе ги тестираш твоите кошаркарски вештини.


Сподели ja лекцијата