Примери од игри во Scratch - дел 1

Моника Свилановиќ, студентка на ФИНКИ, ви покажува како ја направила нејзината едноставна игра „Лавиринт“.


Виктор Николиќ, студент на ФИНКИ, ви покажува како да направите своја игра во Скреч со лик што се движи и поминува пречки.


Никола Стојанчевски, студент на ФИНКИ, во ова видео детално објаснува за неговата суперигра во Скреч „Shooting laptops“.


Имаш слушано за старата игра Змија, а никогаш ја немаш играно? Дојде време не само да ја играш, туку и да ја направиш во Скреч! Објаснувања ќе ти даде Мартин Јаневски, студент на ФИНКИ..


Колку рипчиња ќе изедеш, толку поени ќе добиеш! А колку игри ќе направиш, толку подобар програмер ќе станеш. Учи со видеото на Лора Турановиќ, студентка на ФИНКИ, која покажува како ја направила нејзината игра со фаќање риби.


Сподели ja лекцијата