Учиме да програмираме

Како да направиме Catch Game во Scratch?

Програмирањето може да биде забавно! Дали знаеш дека со неколку клика можеш да направиш интересна игра во Scratch која ќе им ја покажеш на другарите? Ако сакаш да научиш како, погледни го нашето видео за програмирање во кое имплементираме Catch Game или фаќаме објекти што паѓаат, а за секој фатен објект добиваме поени.

Сподели ја активноста