СТЕБЛО - ЛИСТ ДИЈАГРАМ

Тема: Работа со податоци
Наставна eдиница: Стебло лист дијаграм
Одделение: 8 одделение

Под повеќето видеа има прашања кои го тестираат вашето знаење. Ако кликнете на прашањето ќе се појават неколку можни одговори, како и мало YouTube прозорче. Ако го знаете одговорот, кликнете на една од понудените опции. Ако пак не сте сигурни, кликнете на YouTube прозорчето што ќе се појави и ќе бидете однесени на делот од видеото каде што се крие одговорот.

Прашања:

1. Стеблото е 42, а листот 0. За кој број може да станува збор?

42
420
4.2
4200

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

Сподели