МИКРОФОНИ, ЗВУЧНИЦИ И СЛУШАЛКИ

Тема: Електрицитет и магнетизам
Наставна eдиница: Примена на електромагнет. Електромагнетна индукција
Одделение: 9 одделение

Под повеќето видеа има прашања кои го тестираат вашето знаење. Ако кликнете на прашањето ќе се појават неколку можни одговори, како и мало YouTube прозорче. Ако го знаете одговорот, кликнете на една од понудените опции. Ако пак не сте сигурни, кликнете на YouTube прозорчето што ќе се појави и ќе бидете однесени на делот од видеото каде што се крие одговорот.

Прашања:

1. Што го предизвикува движењето на дијафрагмата во звучникот?

Взаемното дејство помеѓу две постојани магнетни полиња.
Взаемното дејство помеѓу едно постојано и едно променливо магнетно поле.
Взаемното дејство помеѓу две променливи магнетни полиња.

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

2. Микрофоните и звучниците се:

кондензатори
отпорници
трансдуктори
трансформатори

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

Доколку сакате да додадете ново прашање на видеото кликнете на копчето "Додади прашање" и пополнете го формуларот. Откако ќе ги внесете информациите за прашањето продолжете со додавање на одговорите преку копчето "Додади нов одговор". Кога ќе ги внесете сите потребни информации кликнете на копчето "Прикачи" за да го одобриме прашањето.

Сподели