ЈАГЛЕРОДНИ ОТПЕЧАТОЦИ

Тема: Вовед во хемијата на јаглеродни соединенија
Наставна eдиница: Фосилни горива
Одделение: 8 одделение

Под повеќето видеа има прашања кои го тестираат вашето знаење. Ако кликнете на прашањето ќе се појават неколку можни одговори, како и мало YouTube прозорче. Ако го знаете одговорот, кликнете на една од понудените опции. Ако пак не сте сигурни, кликнете на YouTube прозорчето што ќе се појави и ќе бидете однесени на делот од видеото каде што се крие одговорот.

Прашања:

1. Која од следниве активности не придонесува кон јаглеродниот отпечаток?

Патувањето со авион
Возењето електричен автомобил
Пешачењето

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

2. Која територија има најголем јаглероден отпечаток?

Индија
САД
Европa

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

Сподели