Магнетно поле на земјата и компаси

Тема: Електрицитет и магнетизам
Наставна eдиница: Својства на магнети и магнетно поле (Магнетно поле на Земјата)
Одделение: 9 Одделение

Македонската адаптација на ова видео е поддржана од Фармахем. Им благодариме!

Ако има прашања под видеото кликни на нив за да ги одговориш. Ако имаш идеја за ново прашање кликни на "Додади прашање".

Прашања:

1. Кои од овие се магнетни пола?

Запад, север, исток и југ
Југ, исток и запад
запад и исток
север и југ

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

2. Каков магнет е земјата?

Со нерамнини
Мазен
Шарен
Огромен
Во заоблена форма

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

3. Што е Аурора?

кинеска светлина
поларна светлина
земјина светлина
сончева светлина

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

Натпревар за одговарање на прашања:

Име и презиме:
Е-маил адреса:
Слика од одговорот на прашањето:

Сподели