БАКТЕРИИ ЗА ВАРЕЊЕ НА ХРАНАТА

Тема: Добивање на храна
Наставна eдиница: Варење на храната
Одделение: 8 Одделение

Македонската адаптација на ова видео е поддржана од Фармахем. Им благодариме!

Ако има прашања под видеото кликни на нив за да ги одговориш. Ако имаш идеја за ново прашање кликни на "Додади прашање".

Прашања:

1. Колку видови на бактерии има во нашиот стомак?

300-1000 видови
100-500 видови
100-200 видови

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

Сподели