ДЕЛИТЕЛИ И СОДРЖАТЕЛИ

Тема: Број
Наставна eдиница: Заеднички содржатели и делители
Одделение: 7 одделение

Ако има прашања под видеото кликни на нив за да ги одговориш. Ако имаш идеја за ново прашање кликни на "Додади прашање".

Прашања:

1. Кој е најголем заеднички делител на 20 и 30?

10
2
5

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

2. Како се поврзани поимите делител и содржател?

тие се синоними
тие воопшто не се поврзани
заедно се спомнуваат, но тие се спротивни на некој начин

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

Натпревар за одговарање на прашања:

Име и презиме:
Е-маил адреса:
Слика од одговорот на прашањето:

Сподели