СЕНКИ

Тема: Светлина
Наставна eдиница: Ги истражуваме сенките, Сенка и полусенка
Одделение: 8 одделение

Ако има прашања под видеото кликни на нив за да ги одговориш. Ако имаш идеја за ново прашање кликни на "Додади прашање".

Прашања:

1. Ако растојанието меѓу изворот на светлина и предметот се намали, ...

... сенката ќе се зголеми
... сенката ќе остане иста
... сенката ќе се намали

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

Сподели