ГРАФИЦИ БРЗИНА - ВРЕМЕ

Тема: Тема Мерење
Наставна eдиница: Проблеми со просечна брзина
Одделение: 9 одделение

Ако има прашања под видеото кликни на нив за да ги одговориш. Ако имаш идеја за ново прашање кликни на "Додади прашање".

Прашања:

1. Ако за пет секунди брзината рамномерно се зголеми од 5 до 10 m/s, забрзувањето е

1 m/s/s
2 m/s/s
1 m/s
2 m/s

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

2. Кое е растојанието што е поминато за 5 секунди при рамномерно забрзување од 5 m/s на 10 m/s?

5 m
10 m
25 m
37.5 m

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

Натпревар за одговарање на прашања:

Име и презиме:
Е-маил адреса:
Слика од одговорот на прашањето:

Сподели