КАКО СЕ ФОРМИРААТ ФОСИЛИТЕ?

Тема: Запис во карпите
Наставна eдиница: Фосили
Одделение: 8 одделение

Ако има прашања под видеото кликни на нив за да ги одговориш. Ако имаш идеја за ново прашање кликни на "Додади прашање".

Прашања:

1. Зошто фосилите од растенија се секогаш фосилизирани траги, а не целосни фосили?

Затоа што животните ги јадат растенијата
Затоа што растенијата не може да паднат во некоја дупка па да бидат затрупани
Затоа што растенијата немаат скелет кој може да се перминерализира

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

Сподели