ВОВЕД ВО КЛЕТКИ: ЖИВОТИНСКИ И РАСТИТЕЛНИ

Тема: Клетки и организми
Наставна eдиница: Животински клетки Растителни клетки
Одделение: 7 Одделение

Ако има прашања под видеото кликни на нив за да ги одговориш. Ако имаш идеја за ново прашање кликни на "Додади прашање".

Прашања:

1. Ако ги видиме примерите од животинска и растителна клетка, дали двете клетки имаат сличности меѓу себе?

да, двете клетки се индентични
не, но двете клетки имаат сличности меѓу себе
не, двете клетки немаат сличности меѓу себе

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

Сподели