ШТО СЕ КЛЕТКИ?

Тема: Клетки и организми
Наставна eдиница: Клетка
Одделение: 7 одделение

Ако има прашања под видеото кликни на нив за да ги одговориш. Ако имаш идеја за ново прашање кликни на "Додади прашање".

Прашања:

1. Нежно ветре се движи со брзина од :

4.5 до 5.5 m/s
5.5 до 7.5 m/s
3.5 до 5.5 m/s

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

2. Секој жив организам е направен од клетки

Точно
Неточно

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

3. Колку имаме клетки во нашето тело ?

1000
50 000 000 000 000
999 999

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

Сподели