БУБРЕЖНА БОЛЕСТ И ДИЈАЛИЗА

Тема: Органски системи кај човекот
Наставна eдиница: Систем за излачување
Одделение: 8 одделение

Ако има прашања под видеото кликни на нив за да ги одговориш. Ако имаш идеја за ново прашање кликни на "Додади прашање".

Прашања:

1. Колку време трае дијализата и колку пати неделно треба да се прави?

2 часа, 2 пати неделно
4 часа, 3 пати неделно
1 час, еднаш неделно
2 часа, 2 пати неделно

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

Сподели