СПИЕЊЕ

Тема: Органски системи кај човекот
Наставна eдиница: Нервен систем
Одделение: 8 одделение

Ако има прашања под видеото кликни на нив за да ги одговориш. Ако имаш идеја за ново прашање кликни на "Додади прашање".

Прашања:

1. Недостаток од сон може да предизвика

Зголемување на телесна тежина
Проблеми со менталното здравје
Болести на срцето
Сè од горенаведеното

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

2. Што се смета за недостаток на сон?

помалку од 5 часа сон
помалку од 6 часа сон
помалку од 7 часа сон

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

Сподели