АГРЕГАТНА СОСТОЈБА - ЦВРСТА, ТЕЧНА И ГАСОВИТА

Тема: Агрегатни состојби на материјата
Наставна eдиница: Својства на агрегатните состојби на материјата
Одделение: 8 одделение

Ако има прашања под видеото кликни на нив за да ги одговориш. Ако имаш идеја за ново прашање кликни на "Додади прашање".

Прашања:

1. Која агрегатна состојба има постојан волумен и не може да се гмечи?

течна
цврста
гасовита

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

2. Во која агрегатна состојба честичките се најдалего едни од други?

цврста
течна
гасовита

Клик на долното видео ќе ве однесе до делот од видеото поврзан со прашањето.

Сподели